Deuren naar keuze

Een deur is niet zomaar een deur... Er zijn stijldeuren en branddeuren, draaideuren en zwaaideuren. Maar welke u ook kiest, een deur moet degelijk gemaakt en functioneel zijn. Het is nu eenmaal een van de meest intensief gebruikte onderdelen van uw interieur.

Onze schrijnwerkerij in Olen en Aarschot biedt u een uitgebreid aanbod aan deuren. U kunt bovendien altijd rekenen op korte leveringstermijnen. En met een onderhoudscontract bent u ook zeker dat uw deuren op elk moment perfect blijven functioneren.

DRAAIDEUREN…

Draaideuren worden meestal opgehangen met scharnieren die slechts in 1 richting kunnen opendraaien. Ze zijn voorzien van een aanslaglat in het kozijn.

…OF ZWAAIDEUREN

Zwaaideuren kunnen van beide kanten worden geopend. Ze kunnen bijgevolg naar beide zijden 90° draaien met behulp van scharnieren, een vloer- of bovendorpelveer. Dit type deuren wordt vaak gebruikt in ziekenhuizen, horecazaken en industriële opslaghallen tussen 2 compartimenten (brandcompartimentering). Ze kunnen worden afgewerkt als schilderdeuren (standaard deurbladen), met HPL bekleding, fineer of een massief deurblad.

SCHUIFDEUREN

Schuifdeuren zijn in. Onze schrijnwerkerij biedt u de keuze uit twee varianten:

Voor de wand schuivend
In deze standaard opstelling wordt er een geleider tegen het plafond geboord, waarvoor een koof (meestal in MDF) gemonteerd wordt. Die wordt mee geschilderd in de kleur van de muren of het plafond.

In de wand schuivend
Om ruimte te besparen wordt er steeds vaker gekozen voor een systeem dat in open toestand volledig verborgen zit in de wand. Dat kan alleen bij een inbouwkader en voorzetmuur.

AFWERKING VAN DEURBLADEN

Geen enkel project is hetzelfde. Daarom krijgt u bij ons de keuze uit alle mogelijke afwerkingen. Een schilderdeur met standaard deurblad of een HPL deur? Een deurblad in fineer of massief hout? U kiest. In onze schrijnwerkerij maken we bovendien verschillende soorten deuromlijstingen: in MDF, multiplex of massieve blokkaders, in een houtsoort naar keuze. Snelle levertijden zijn altijd inbegrepen.

SPECIALE DEUREN

Naast gewone stijldeuren kunt u in onze schrijnwerkerij ook terecht voor speciale deuren. Een overzicht:

Branddeuren

Brandcompartimentering kan gerealiseerd worden door het plaatsen van geattesteerde branddeuren. We bieden u de keuze uit brandwerende deuren met glas of hout (fineer) in de volgende categorieën: RF 30 – draaideur, RF 60 – draaideur, RF 60 – zwaaideur en RF 60 – schuifdeuren.

Coraco is een erkend plaatser (ISIB) en Bosec gecertificeerd. We staan ook in voor het nazicht van de branddeuren.

Veiligheidsdeuren

Afhankelijk van de gewenste inbraakwerendheid bieden we verschillende types van veiligheidsdeuren aan, al dan niet gecombineerd met brandwerende eigenschappen.

Akoestische deuren

Door een specifieke opbouw van het deurblad kunnen we akoestische deuren leveren met een akoestische waarde tot 41 dB. Dat is ruim voldoende voor residentiële toepassingen.

Alle deuren, zowel de standaard deurbladen als de speciale deuren, worden in onze eigen schrijnwerkerij gemaakt. Onze plaatsers verzorgen de installatie en, bij een onderhoudscontract, ook het nazicht. Informeer bij onze adviseurs welke oplossing het best past in uw project.