Veiligheid is en blijft cruciaal. Bij Coraco  is een proactief veiligheidsbeleid niet zo maar één van de goede voornemens voor het nieuwe jaar, maar een absolute prioriteit! Daarom organiseren we in januari naar goede gewoonte de gekende veiligheidsdagen. Twee weken lang zakken onze werfmedewerkers en werfleiding af naar het PVI in Malle om daar verschillende veiligheidsopleidingen te volgen. Want kennis beschermt.

Eén van de standaard opleidingen is het deel EHBO, dit jaar rond het thema 'Wondzorg'. Dit wordt georganiseerd om de uitvoerende collega’s een basis bij te brengen van EHBO zodat ze in bepaalde situaties collega’s correct kunnen helpen. Daarnaast waren er ook opleidingen rond LMRA (Laatste Minuut Risico Analyse) en veiligheidscultuur, vakkundig gegeven door trainingspartner NOA. Op het einde werden ook alle verplichte medische keuringen afgenomen door IDEWE.

 

Workshops

Daarnaast zijn er diverse leerrijke workshops die afgestemd zijn op het takenpakket van de betreffende afdeling. Zo kregen onze collega's een infosessie rond ergonomisch laden en lossen van bedrijfsvoertuigen en de firma Borgh toonde hen verschillende mogelijkheden op vlak van bevestigingstechnieken. Wederom goed gevulde maar zéér leerrijke dagen.

 

Bekijk hieronder het fotoverslag: