Onlangs verscheen ons project Sint-Rafaël, een internaat in het centrum van Sint-Job-In-T-Goor, in het magazine Bouwen aan Vlaanderen. Dit internaat is een thuis voor minderjarigen met een ernstige mentale handicap. De bouw van dit internaat werd gerealiseerd door DCA, Coraco zorgde voor het binnenschrijnwerk (deuren, schuifdeuren, vestiairekasten en vaste raampartijen). Ook het meubilair, alle kasten van elke slaapkamer en de keukens werden op maat voorzien.

“Hoewel het gebouw strak, sober en functioneel oogt, waren de esthetische details van cruciaal belang en bracht dit project heel wat bouwtechnische uitdagingen met zich mee. Het kunstwerk - een verplichting in VIPA-gesubsidieerde projecten - is verwerkt in de vloerbekleding van de leefruimtes.

Ook hebben we veel aandacht besteed aan details, zo is de gevel bekleed met rode steenstrips: zowel in halfsteensverband als Vlaams verband. We hebben de bouw van a tot z gerealiseerd met eigen mensen wat ook zorgde voor een hoge uitvoeringskwaliteit. Het resultaat mag er absoluut wezen!”, benadrukt DCA werfleider Stijn Mertens.

 

Lees hieronder het volledige artikel: