Voor de renovatie van hun villa uit de jaren 90, deden de bewoners uit Schilde een beroep op interior designer Sabrina Verdyck (Verdyck Interieur). De inrichting bevat veel maatwerkelementen met heel ‘tactiele’ oppervlakken. Stevig geborstelde lariks speelt de hoofdrol, al duiken er ook andere bijzondere materialen op. Sabrina Verdyck stond in het voor het concept en het ontwerp. Ze werkte in tandem met Coraco Interiors voor de realisatie van het maatwerk. De vrucht van die samenwerking: een klassevolle woonst met een hoekje af.

Eigenzinnig ontwerp

Het uitgangspunt was allesbehalve doorsnee. De bewoners wilden geen standaard indeling met keuken plus eet- en zitruimte. Wel een thuis die uitnodigt tot ongedwongen samenzijn – met het gezin én gasten. De (voorheen landelijke) keukenkasten bleven bewaard omdat ze nog in goede staat waren, maar kregen wel een strakke make-over. Overbodige ditjes en datjes werden verwijderd; de kasten werden gezandstraald en kregen een witte verflaag zodat ze ‘opgaan’ in de wanden. Het nieuwe eiland is een buitenbeentje. De combinatie van stoere donkere lariks met een lichte natuursteen en messing kranen (met drinkfontein) oogt verwelkomend en luxueus. Let ook op de geïntegreerde zitbank – een slimme vondst van de interior designer om sociaal contact tijdens het kokkerellen te bevorderen. Ook de patroontegels mochten blijven. In het nieuwe ontwerp krijgt de vloer de aandacht die hij verdient.

Grandioos en gezellig

Naast het eiland bevindt zich een verhoogde XL-tafel in hout met metalen onderstel. Hier nemen makkelijk tien gasten plaats op comfortabele stoelen met een stoffering die past bij de vloertinten. De opvallende armatuur boven de tafel eist lumineus de aandacht op, terwijl elegante plafondspots hun licht werpen op kunst. De zwevende kast is opnieuw uitgevoerd in geborstelde lariks, het materiaal dat ook terugkeert in de bar.

Die was trouwens een must voor de bewoners. Ze wilden een plek om fijn te borrelen met familie, vrienden en zakelijke contacten. Het glimmend zwarte blad is vervaardigd van geplette champagneflessen – adembenemend en geknipt voor de toog. De andere materialen zijn gepoedercoat staal en een zwarte laminaatsoort met een coating die vingerafdrukken en krassen weert. De bekleding van de scheidingswand is al even apart: een bekleding van bananenbladeren en strips van waterhyacint.

Bezielde materialen

Je merkt aan alles in dit interieur dat Sabrina Verdyck buiten de lijntjes kleurde om de wensen van de bewoners in te willigen. De originele lay-out komt tegemoet aan hun levensstijl en geeft een veelzijdige en creatieve invulling aan de ruimtes. Het ‘strippen’ van de kamers maakt ze rustiger en luchtiger. Er stroomt ook meer licht binnen om de connectie met de buitenruimte te versterken. En de manier waarop ruimtes aan elkaar zijn geschakeld, zorgt voor een betere circulatie. Met slimme ingrepen en de opwaardering van bestaande elementen werd een totaal andere sfeer gecreëerd. Daarin springen het maatwerk en de materiaalkeuze in het oog. De bewoners houden niet van een ‘onbezielde’ uitstraling. Vandaar de keuze voor pure materialen die raken en die je wil aanraken – levendig, met diepte en cachet.

Tevreden bewoners aan het woord

“Mijn vrouw en ik hebben een groot netwerk. Zo zijn we via kennissen bij Coraco Interiors terechtgekomen, nadat Sabrina het ontwerp had uitgedacht. Ik had een vrij goed beeld voor ogen van hoe onze woning eruit moest zien: origineel, creatief en met respect voor de ziel van het huis. Aan ‘artificiële’ dingen heb ik een broertje dood. Ik wou vooral pure materialen die karakter zouden toevoegen, zonder een clash met de stijl van de woning. Het ontwerp van de interior designer en de uitvoering door Coraco Interiors zijn een schot in de roos.”

“We zijn voor de inrichting niet van een blanco blad vertrokken. Er was immers al een basis, en ik heb zelf een aantal suggesties gedaan. Sabrina en Coraco Interiors hebben onze wensen uitstekend aangevoeld en de juiste ‘vertaalslag’ gemaakt. Het interieur zit ons gezin als gegoten. De chique bar is trouwens een van onze favoriete plekken – geknipt om tijd door te brengen met vrienden, familie of relaties.”

“De nieuwe inrichting is perfect complementair met wat we van de originele setting wilden behouden. Alles is vakkundig uitgevoerd. We genieten nu nog meer van ons huis. Het voelt lichter en ruimtelijker, we hebben een beter zicht op de mooie tuin, en ook het comfort is verhoogd. Wij zijn over de hele lijn tevreden van wat beide partijen gerealiseerd hebben.”

Bekijk hier alle foto’s van het project.